De vierdejaars hebben vandaag een expositie bezocht, met rondleiding, in het Nederlands fotomuseum. Bij veel foto's en filmpjes was het verhaal erg belangrijk om het werk te kunnen snappen. De inrichting was goed en divers; een inspiratiebron voor de eindexamententoonstelling.



De achtergrond:
Hoe zag de voorpagina van de New York Times op de ochtend van 9/11 er uit? Maakt de Eerste Wereldoorlog nog steeds slachtoffers? Wat is de ware reconstructie van Goethe's schrijfkamer? Hoe wordt een dag zonder slachtoffers in Afghanistan in beeld gebracht? Wie juicht de oprichting van Lenin’s standbeeld tegenwoordig nog toe? De kunstenaars in de internationale tentoonstelling Questioning History kijken met kritische blik naar hoe de massamedia in hoge mate de beeldvorming van het verleden zijn gaan bepalen.
In uiteenlopende video- en filminstallaties, sculpturen en fotoseries leggen zij de werking van die media bloot en ontrafelen zij populaire historische voorstellingen. De tentoonstelling bevat nieuw werk van verschillende kunstenaars.