Fotofestival Naarden

Dit jaar vindt alweer voor de 11e maal het Fotofestival Naarden plaats.
Van 16 mei t/m 14 juni biedt de oude vestingstad Naarden op 10 locaties een blik op het werk van fotografietalent van toen, nu en straks.

DE THERMOMETER VAN DE NEDERLANDSE FOTOGRAFIE
Het Epson FotoFestival Naarden (FFN) is dé ontmoetings- en uitwisselingsplek voor zowel fotografen als fotografieliefhebbers. Het festival laat in deze 11e editie werk zien van jong, Nederlands talent dat nog niet eerder geëxposeerd is. Het festival neemt de temperatuur op van de nieuwe ontwikkelingen op fotografiegebied.

VERHALEND EN VERNIEUWEND
De foto’s hebben één ding gemeen: de verhalen die eraan ten grondslag liggen. Leef mee met de armoede in Angarsk, voel de onherbergzaamheid van Longyearbyen, verplaats je in de belevingswereld van een pasfotohokje, maak kennis met een steenrijke man uit Eindhoven, leer meer over het Amerikaanse dorpje Hungry Horse. De jonge fotografen snijden nieuwe thema’s aan of gieten bestaande onderwerpen in een volkomen eigen vorm. Het festival toont, met Naarden-Vesting als decor, vernieuwend werk op een vernieuwende manier.

ONTMOETING EN DISCUSSIE
Vernieuwend? Wat wij vernieuwend vinden, hoeft niet iedereen als vernieuwend te ervaren. Daarom discussiëren we graag met vakgenoten en publiek. De eerste week kent een uitgebreid programma (link) vol lezingen, debatten, ontmoetingen tussen fotografen, interviews, een belangrijk prijzenprogramma, portfolio-reviews en andere inspirerende momenten. Ook wordt dit jaar weer de Kees Scherer-prijs (link) uitgereikt. Een niet te missen week voor iedereen die zich met fotografie bezighoudt of zich in fotografie wil verdiepen.

Heb je interesse om te gaan vraag naar de gratis toeganskaartjes aan een van de fotografiedocenten !! (ze worden ergens komende week verwacht)

de site: http://www.fotofestivalnaarden.nl/