Antwerpen 2009

Met 45 tweedejaars zijn vorige week, traditioneel uitje inmiddels, naar Antwerpen geweest.
Na het inchecken in het hotel zijn we gaan genieten van de stad. Hoewel het weer wel een domper was de eerste dag. Het geplande park was geen optie en daarom schakelde we over naar plan B; een aantal foto-opdrachten, die tijdens de Photoshop lessen (terug op school) bewerkt en verwerkt meten worden (experimenteel panorama, photomerge, morf, sfeercollage). Het weer maakte ook het fotograferen moeilijker; de meeste camera's zijn niet echt waterdicht.
's avonds werd de stad bezichtigd. Sommige bleken onverwachte talenten te hebben; de karaokebar bracht dit aan het daglicht. Anderen bleven dichter bij huis: de billard en poolzaal van het hotel.

Na een rustige nacht, met de complimenten van de hotelmedewerker: "keurige, nette, leuke jongelui" gingen we naar het fotomuseum. Enkele kwamen daar aan met een nieuwe "look". De kappersacademie zocht modellen. In het museum hing een grote overzichtstentoonstelling van Erwin Olaf. Daarnaast hing er een tentoonstelling met oudere foto's die ook erg goed was.
(een panorama: http://glr-fotografie-tweedejaars.blogspot.com/2009/03/panoramas-antwerpen.html en http://glr-fotografie-tweedejaars.blogspot.com/2009/03/blog-post.html

Ook 's middags was er weer een foto-opdracht (vervolg op een opdracht die ook al in Amsterdam en Rotterdam gegeven was).

Na een weer redelijk rustige nacht (er was één hotelgast die klaagde maar dat doet die man nu eenmaal altijd, hij logeert hier 3 tot 4 nachten per week) gingen we de volgende morgen naar de dierentuin om daar fotografisch te laten zien hoe je de dierentuin vindt.
's middags gingen we doodop weer naar huis.

De V2F heeft een eigen hyves aangemaakt waar filmpjes en foto's te zien zijn.
http://glr-fotografie-tweedejaars.blogspot.com/2009/03/blog-post.html

Ook worden er van de gemaakte Antwerpen foto's gezamenlijke boekjes gemaakt.
Zodra ze klaar zijn liggen ze in de boekenkast in het lokaal.