Dag over auteursrecht in het fotomuseum



Beste Student,

Graag nodigen de Steenbergen Stichting en het Nederlands Fotomuseum je uit voor onze bekende Steenbergen Academie Middag, die plaats zal vinden op donderdag 2 oktober. De middag staat geheel in het teken van het auteursrecht.

Programma
Donderdag 2 oktober 2008

14.00 - 14.30 Algemene introductie op auteursrecht door Jochem Donker, hoofd juridische zaken van het centrum voor dienstverlening auteurs- en aanverwante rechten (cedar).

14.30 – 15.15 Lucette Bronk, voorheen directeur van de Fotografen Federatie en Burafo, over de “do’s and dont’s’ rondom auteursrecht

15.15 – 16.30 Discussie onder leiding van Flip Bool

Dit jaar willen we aandacht besteden aan het belang van auteursrecht en de betekenis hiervan voor afgestudeerde fotografen. We willen de “do’s and dont’s’ voor studenten inzichtelijk maken en met praktijkvoorbeelden de soms lastige problematiek van het auteursrecht illustreren.
Basis voor de discussie vormt het verslag van het symposium In Beeld: auteursrecht voor fotografen dat Burafo i.s.m. het Nederlands Fotomuseum, NVF en Stichting Cultuurlab/Pakhuis de Zwijger organiseerde op 23 mei 2008.

Discussiebijdragen worden geleverd door Jochem Donker, Lucette Bronk , Louis Zaal en o.v. Karin Krijgsman, coördinator Avans hogeschool St Joost en fotograaf. (onder voorbehoud)

17.00 Uitreiking Steenbergen Stipendium en publieksprijs met aansluitend borrel