28 september 2010: Dag van de Fotografiestudent

Je kan je voor deze dag inschrijven op: www.defotoprijs.nl
http://www.defotoprijs.nl/>

Let op: wees er op tijd bij aangezien wij capaciteit hebben voor 150 man en vol is vol.

Programma van de Dag van de Fotografiestudent
Vanaf 14.30 uur zijn studenten welkom in Café Rotterdam (tegenover het Faotomuseum). Om 15.00 uur zal Ruud Visschedijk aldaar het programma starten dat er als volgt uitziet:

15.15 – 16.00 uur Lezing van Frido Troost
Frido Troost, directeur Instituut voor Concrete Materie in Haarlem en docent fotografie aan de Rietveld Academie, vertelt over de geschiedenis van het fotoboek. Het fotoboek is hét middel voor de fotograaf om zijn werk te presenteren.

16.00 – 16.15 uur Interview met Nalde
Nalden, de populaire Amsterdamse blogger, geïnterviewd door Ruben Maes. Over het belang en de wijze waarop hij gebruik maakt van fotografie op zijn blog. Hoe gaan de bedrijven met wie hij samenwerkt om met fotografie en welke kansen hij ziet voor de fotografie binnen de “nieuwe” media?

16.30 – 17.00 uur Lezing van Arjan de Nooy
Arjan de Nooy was met zijn boek De Facto afgelopen jaar een van de genomineerden van De Fotoprijs. Naast zijn studie scheikunde begon hij midden jaren 80 met het verzamelen van Nederlandse fotografie. De Nooy vertelt, aan de hand van een aantal hoogtepunten uit zijn boek, over de geschiedenis van de fotografie.

16.45 tot 17.30 uur In gesprek met Ari Versluis en Ellie Uyttenbroek
Fotografen Ari Versluis en Ellie Uyttenbroek vertellen over hun project Exactitudes, portretten van stereotypes. Ze vertellen hoe ze hier toe kwamen, of er een link is met het werk van August Sander en hoe we de beelden eigenlijk zouden moeten lezen. Fragment uit de film 010 waarin zij voor hun project aan het werk zijn op het Afrikanerplein.

18.00 tot 18.15 uur Interview met Sander Nieuwenhuysen
Fotograaf Sander Nieuwenhuysen vertelt in gesprek met Ruben Maes over Document Amsterdam. Een grote wisselend groep fotografen documenteert gezamenlijk vier uiteenlopende thema’s per jaar in Amsterdam. Een uniek project vanwege de diversiteit en het aantal getalenteerde mensen dat eraan meewerkt.

18.30 – 19.15 uur Lezing van de fotografen Broomberg en Chanarin
Adam Broomberg en Oliver Chanarin zijn een fotografisch en artistiek team uit London die al langer dan een decennium samen aan interessante fotografieprojecten werken. Hun vaak prikkelende beeldende concepten weten zij te koppelen aan actuele maatschappelijke onderwerpen. Zij hebben inmiddels 6 monografische boeken op hun naam staan en exposeren wereldwijd.

19.15-20.00 Warme hap
Geniet van een heerlijke pasta pennen in Café Rotterdam en laad je op voor het avondprogramma met de prijsuitreiking. Op vertoon van de voucher, die je ontvangt bij je reservering, krijg je in Café Rotterdam eenmaal gratis pasta pennen. (reserveren vereist)

20.00 uur Prijsuitreiking van De Fotoprijs

21.00 – 22.00 uur Borrel en muziek