Zilveren camera

Gisteren heeft weer de uitreiking van de zilveren camera plaats gevonden. Een prijs voor journalistieke fotografie. Op de website staan alle foto's van de winnaars.

In de categorie buitenlands documantair heeft één van onze stagegevers Jeroen Toirkens de eerste prijs gewonnen met een serie foto's gemaakt in Oost-Groenland. http://www.zilverencamera.nl/winnaars/buitenland-documentair/serie/jeroen-toirkens

Jiri Büller, ook stagegeve, heeft de tweede prijs gewonnen in de categorie sport met een serie foto's van het Nederlands Kampioenschap Marathon op natuurijs. http://www.zilverencamera.nl/winnaars/sport/serie/jiri-buller

stage lopen

Er zijn weer een paar mensen die een blog met verslaglegging van hun stage.
In de rechter kolom zijn de links te vinden.

Wijzigingen blogs

Het afgelopen jaar heb ik heel veel tutorials op dit blog en op dat van de tweedejaars gezet. Vaak omdat er vragen waren of problemen opdoken m.b.t. Photoshop, RAW, Firmware, kleurmanagement, Acrobat, InDesign en Bridge die niet standaard in de lessen behandeld werden. Deze extra informatie heb ik overgezet op mijn eiegn blog www.hildemaassen.blogspot.com alwaar ze vanaf vandaag te vinden zijn. Ze zullen komende week verwijderd worden van de andere blogs. Op mijn eigen blog kan ik ook informatie kwijt over recente en lopende projecten en actuele reportages. In september heb ik bijvoorbeeld een solo-expositie in museum de dubbele Palmboom waar ik momenteel voor fotografeer.
Uiteraard blijf ik ook op dat blog tutorials zetten waarvan ik denk dat jullie er iets aan hebben.

Hilde

Lezing/Debat QUICKSCAN NL#01 18 april 2010

De tentoonstelling Quickscan NL# 01 brengt de nieuwste ontwikkelingen in de fotografie in Nederland in kaart. Ruim 25 voornamelijk jonge fotografen laten hier hun werk zien. Maar hoe nieuw is hun werk eigenlijk echt? Als het echt zo is dat de fotografie 'wezenlijk' verandert, wat stellen deze fotografen en beeldend kunstenaars dan met hun werk aan de orde? Hoe moeten we er naar kijken? Wat zegt hun werk over hoe de maatschappij en de beeldcultuur veranderen? Of hebben we simpelweg te maken met de zoveelste trend?
Datum: zondag 18 april. Aanvang 14.00 uur. Binnenkort meer informatie en kaartverkoop via de website.  (nederlands fotografiemuseum in Las Palmas)

Lezing door TIME fotografe Callie Shell 29 maart

De Amerikaanse TIME fotografe Callie Shell, bekend om haar rapportage : Barack Obama. Portrait of a candidate, is in het Nederlands Fotomuseum en geeft een lezing. Zij volgde hem tijdens zijn campagne vanaf begin 2006. Haar foto’s geven een beeld van de persoon achter 'the skinny kid with a funny name'. We krijgen te zien hoe Obama is zowel op het podium als achter de schermen, met zijn vrouw Michelle Obama en hun twee dochters. Ook nu in het Witte Huis is zij diegene die hem mag fotografen. De foto’s tonen ons de achterkant van het publieke leven Barack Obama.
Datum: maandag 29 maart. Aanvang 16.00 uur. Kaarten: € 10,-  /Studenten €7,50 (inclusief museumentree en borrel). Binnenkort meer informatie en kaartverkoop via de website.  (nederlands fotografiemuseum Rotterdam)

Lezingenreeks ‘De kracht van beeld’ i.s.m. NRC feb t/m maart

In samenwerking met NRC Handelsblad presenteert het Nederlands Fotomuseum een reeks van 7 lezingen, waarin experts verschillende aspecten van de Nederlandse fotografie belichten. Sprekers zijn o.a. Pim Milo, Hans Aarsman, Frits Gierstberg en Willem Diepraam. Klik hier voor meer informatie. <http://www.nrclux.nl/de-kracht-van-het-beeld/nl/page/482/?p=DKBU kunt zich inschrijven voor deze lezingenreeks in Rotterdam, Amsterdam of Nijmegen. De reeks begint in februari en loopt tot eind maart (met uitzondering van de vakantieperiodes) en vindt plaats in de avonduren. Prijs: € 210,- per persoon voor de reeks van zeven lezingen, inclusief twee entreekaartjes voor de tentoonstelling QUICKSCAN NL#01 over nieuwe trends in de Nederlandse fotografie te zien in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam van 16 januari t/m 24 mei 2010.

Weekend van het Fotoboek 6 en 7 februari 2010

In de 2010-editie van het Weekend van het Fotoboek staat Verhalen vertellen centraal. Het programma omvat interviews, gesprekken, een (antiquarische) fotoboekenmarkt en een pitch, waarin jonge fotografen hun plannen voor publicaties aan experts ter beoordeling kunnen voorleggen. Bekende namen uit de internationale fotografiewereld en jong opkomend talent verlenen hun medewerking aan dit jaarlijks terugkerende evenement. Met dit jaar onder anderen Julian Germain, Theo Baart, Petra Stavast, Erik Kessels en Willem Popelier.  <http://www.nederlandsfotomuseum.nl/index.php?option=com_nfm_agenda&task=view&id=230&Itemid=166> Kosten 1 dag 12.50 euro, 2 dagen 20 euro (op vertoon van studentenpas 
Let op van te voren reserveren.


Vorig jaar was het absoluut de moeite waard!!