Eindexamen 2009 impressie

Birgit
Kyra
Linda
Lisanne
Merel
Niels
Pepijn
Karin
Juarth
Ferry
Chantal en Lisa-Irene
Arlene
Iris
Chantal
Carmen
Arnoud

Aileigh Leslie

Jongerenjaar Tentoonstelling PR

Zoals we al eerder berichtte hebben onze tweedejaars een tentoonstelling in het museum de Dubbele Palmboom die geopend wordt op 27 juni. Vandaag, zondag 26 april, wordt daarvoor de definitieve selectie gemaakt door de curator Dhr. van der Kroon, Jan (docent), Shanti Aldemir en Mandy Niks (studentes). Dit is de tweede bijeenkomst rondom het kiezen van foto's. Twee weken geleden hebben zij zich ook al over de foto's gebogen voor een eerste selectie. Daarbij zijn de foto's in categorieën ingedeeld.


Inmiddels is er voor een PR-map ook een keuze gemaakt uit de foto's. De foto's die gebruikt worden voor de aankonding van de tentoonstelling in de media zijn de onderstaande foto's uitgekozen:


Witney
Shanti
Tristan
Simoon
Mandy
Mandy
Lizzy
Jerney
Jackey
Jackey
Helen
Hacer
Coosje
 
Amber
Annemarie                                                
Conchita
Amber

Portfolio bespreken V4F



Een erg spannend moment brak aan toen de vierdejaars in het fotomuseum met twee fotografen hun portfolio mochten bespreken. Het belangrijkste daarbij was natuurlijk het eindexamenproject. De twee fotografen waren: Rince de Jong en Jannes Linders. Beide geven één dag in de week les aan de respectievelijk Willem de Konink en St. Joost Academie.

Een goede oefening voor het assessment. Nieuwe aanwijzingen voor het uiteindelijk te maken portfolio. Volgorde, wat wel en wat niet doen en materiaalkeuze kwamen natuurlijk aan bod.
Het belangrijkste was wel het verwoorden van het concept. Snapt iemand die het hele proces niet gevolgd heeft het concept ook? 

Het mooiste compliment was wel dat een paar mensen te horen kregen dat ze klaar waren en moesten gaan werken. Ze hoefde niet meer naar een academie.

O ja, natuurlijk werd er ook een bezoek gebracht aan de tentoonstelling van Otto Snoek.

Eindexamen expositie 2009


Doe mee met de fotoprijs

Eerder berichtte we al over de fotoprijs. http://glr-fotografie.blogspot.com/2009/01/de-fotoprijs-2008-2009.html

De uiterste inleverdatum komt nu sneller dichterbij vandaar deze herinnering. De website met gegevens: http://www.defotoprijs.nl/index,1,5,0.html

Doe je mee aan de Fotoprijs?
Categorieën: vrij en "what you see is what you get"
Vergeet dan vooral niet dit deelnameformulier in te vullen en met het werk op te sturen naar of in te leveren bij het Nederlands Fotomuseum in Las Palmas, Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam. Vermeld op de envelop: deelname Fotoprijs

De uiterste inleverdatum is 30 juni 2009.

Antwerpen 2009

Met 45 tweedejaars zijn vorige week, traditioneel uitje inmiddels, naar Antwerpen geweest.
Na het inchecken in het hotel zijn we gaan genieten van de stad. Hoewel het weer wel een domper was de eerste dag. Het geplande park was geen optie en daarom schakelde we over naar plan B; een aantal foto-opdrachten, die tijdens de Photoshop lessen (terug op school) bewerkt en verwerkt meten worden (experimenteel panorama, photomerge, morf, sfeercollage). Het weer maakte ook het fotograferen moeilijker; de meeste camera's zijn niet echt waterdicht.
's avonds werd de stad bezichtigd. Sommige bleken onverwachte talenten te hebben; de karaokebar bracht dit aan het daglicht. Anderen bleven dichter bij huis: de billard en poolzaal van het hotel.

Na een rustige nacht, met de complimenten van de hotelmedewerker: "keurige, nette, leuke jongelui" gingen we naar het fotomuseum. Enkele kwamen daar aan met een nieuwe "look". De kappersacademie zocht modellen. In het museum hing een grote overzichtstentoonstelling van Erwin Olaf. Daarnaast hing er een tentoonstelling met oudere foto's die ook erg goed was.
(een panorama: http://glr-fotografie-tweedejaars.blogspot.com/2009/03/panoramas-antwerpen.html en http://glr-fotografie-tweedejaars.blogspot.com/2009/03/blog-post.html

Ook 's middags was er weer een foto-opdracht (vervolg op een opdracht die ook al in Amsterdam en Rotterdam gegeven was).

Na een weer redelijk rustige nacht (er was één hotelgast die klaagde maar dat doet die man nu eenmaal altijd, hij logeert hier 3 tot 4 nachten per week) gingen we de volgende morgen naar de dierentuin om daar fotografisch te laten zien hoe je de dierentuin vindt.
's middags gingen we doodop weer naar huis.

De V2F heeft een eigen hyves aangemaakt waar filmpjes en foto's te zien zijn.
http://glr-fotografie-tweedejaars.blogspot.com/2009/03/blog-post.html

Ook worden er van de gemaakte Antwerpen foto's gezamenlijke boekjes gemaakt.
Zodra ze klaar zijn liggen ze in de boekenkast in het lokaal.

Je werk in de GLR-huisstijl

Misschien heb jullie de posters in de gangen gezien: we zijn hard op zoek naar werk van studenten voor plaatsing in de nieuwe MBO-brochure en de huisstijl-items van het GLR. Elk jaar willen we dit werk weer ‘verversen’ en onze studenten de kans te geven te laten zien wat ze in huis hebben. In de volgende serie visitekaartjes, open dag-posters, advertenties, etc. willen we ook de namen van de studenten erbij gaan vermelden, leuk dus voor hun portfolio.

Dus lever je beste werk in op hoge resolutie:

Op POLS staan alle spelregels en aanlever-voorwaarden: http://pols.glr.nl/Lists/Berichten%20MBO/DispForm.aspx?ID=82&Source=http%3A%2F%2Fpols%2Eglr%2Enl%2Fdefault%2Easpx

De deadline voor het inleveren is 24 april, maar hoe sneller hoe beter.